vegetariskmatkasse.se

Vegetarisk matlagningskurs

En vegetarisk matlagningskurs är ett bra sätt att få inspiration och kunskap om vegetarisk matlagning. Det finns flera kurser runt om i landet, oavsett om du är helt nybörjare i köket eller har mer erfarenhet. Här listar vi flera olika kurser i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det finns även vegetariska matlagningskurser som hålls online.

Stockholm

Det finns gott om vegetariska matlagningskurser i Stockholm. Oavsett om du vill lära dig om modern mat eller klassisk matlagning i vegetarisk tappning hittar du olika alternativ.

Restaurangakademien

Restaurangakademien har två vegetariska matlagningskurser. Båda har ett stort fokus på hur du lär dig att laga mat med mer grönsaker. I den ena kursen ”Vegetariskt – Godare, grönare vardagsmat”, som hålls av Ylva Bergqvist får du lära dig om råvarornas egenskaper samt hur du arbetar med smakförstärkare och strukturer.

I den andra kursen ”Vegetariskt – Grönsaken i fokus”, som hålls av Christoffer Ekman läggs mycket fokus på olika tillagningstekniker och hur du exempelvis har koll på grönsakers innertemperatur. Du får även lära dig hur du lagar smart och minskar matsvinn. I båda kurserna ingår förkläde, mat, dryck, kurslitteratur och ett diplom. 

Pris: 2 995 kr

Längd: En heldag (6,5 h)

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Kontakt: [email protected]

Taysta

Taysta har flera olika matlagningskurser och anordnar regelbundet just vegetariska matlagningskurser. För att komma på den här matlagningskursen behöver du inga förkunskaper utan får lära dig vegetarisk matlagning från grunden. Fokus ligger på att laga god och vällagad mat med råvaror från växtriket.

Kurserna drivs av inspirerande kockar som kommer utmana dig till att våga testa på nya spännande smaker. Kursen är lättsam och rolig och har få deltagare under varje omgång. Du behöver inte själv ha med dig något till kursen, utan alltid ingår. Du får även med dig ett recepthäfte hem.

Pris: Från 1 199 kr

Längd: En heldag

Plats: Österlånggatan 28, Stockholm

Kontakt: [email protected]

GreenIsaDream

GreenIsaDream har flera olika vegetariska matlagningskurser. Du som vill gå en matlagningskurs hemma kan gå digitala kurser som sker online. Du går då kursen i din egen takt och får även lära dig mycket om vegetarisk näringslära. Vill du gå en fysisk matlagningskurs anordnar GreenIsaDream företagsevent och en privat matlagningskurs för familj eller vänner.

Den privata matlagningskursen är till för 5-10 personer och ni kan själva skräddarsy den utifrån era egna önskemål. Kursen passar därför både er som är vana matlagare och för er med mindre erfarenhet. I priset ingår råvarorna, lunch/middag och recepthäfte. 

Pris: 1 300 kr

Längd: Cirka 3 h

Plats: Matlabbet, Hornstulls strand 9, Södermalm. 

Kontakt: [email protected]

Al Dente

Den här matlagningskursen på Al Dente passar dig som älskar italiensk mat och vill lära dig laga vegetarisk mat med italienska smaker. I kursen ligger grönsakerna i fokus och är bra för dig som vill ha inspiration till att lära dig mer om vegetarisk matlagning.

En bra kombination för dig som inte nödvändigtvis helt och hållet vill utesluta kött och fisk, men vill kunna få in mer vegetariska alternativ i din kosthållning. En bra introduktion till det vegetariska köket. Kursen hålls i ett kök med känslan av att du befinner dig i ett genuint italienskt hemmakök. Hålls ibland på engelska.

Pris: 1 290 kr

Längd: 3,5 h

Plats: Al Dente Due, Roslagsgatan 33 eller Al Dente Uno, Karlbergsvägen 25 i Stockholm

Kontakt: [email protected]

Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och även här finns det gott om vegetariska matlagningskurser. Du kan lära dig mer både om trendig vegetarisk mat eller grunderna i det vegetariska köket. Hitta en vegetarisk matlagningskurs som passar dig.

Bunnybites

Bunnybites har hållit vegetariska matlagningskurser ända sedan 2014 och har flera olika kurser i sitt utbud. Oavsett om du redan är en inbiten vegan eller bara vill inspirerad till att lägga till mer vegetarisk mat i din kosthållning finns kurser för dig. Kurserna är helt veganska och innehåller alltså endast matlagning med produkter från växtriket.

Lär dig om vegansk mat från grunden, vegansk asiatisk mat eller hur du kan laga mycket klimatsmart vegansk mat med svenska råvaror. Det finns även kurser i vegansk fine dining för dig som vill ta din matlagning till nya nivåer och utvecklas ännu mer i köket. 

Pris: 995 kr

Längd: 3,5 h

Plats: Centralt i Göteborg

Kontakt: [email protected]

Mikael Sande

Vill du lära dig laga vegetarisk restaurangmat av en utbildad kock är det här en bra vegetarisk matlagningskurs. Tillsammans med Traktör Mikael Sande lagar ni en trerättersmiddag som ni i slutet sätter er ner runt bordet och njuter av tillsammans. Du får testa på att laga mat i ett riktigt restaurangkök samtidigt om du får matnyttiga tips som du kan ta med dig till matlagningen där hemma.

Själva matlagningen pågår i cirka 1,5 timmar. Kursen passar både privatpersoner och till företag som vill ha en gemensam rolig upplevelse. I priset ingår råvaror till matlagningen, fullt utrustad lokal samt en välkomstdrink. 

Pris: 1 450 kr

Längd: 1,5 h plus middag efteråt

Plats: Traktör, Viktor Rydbergsgatan 46, Göteborg

Kontakt: [email protected]

Taysta

Taysta är en kedja som anordnar matlagningskurser i flera städer. Du hittar dem även i Göteborg där de regelbundet hållet i vegetariska matlagningskurser. Kurserna passar såväl nybörjare på matlagning som personer som har mer erfarenhet i köket, men som vill lära sig mer om just vegetarisk matlagning. Kurserna har som utgångspunkt att vara roliga och att du ska gå därifrån med motivation och inspiration till att laga mer vegetarisk mat.

Du får även med dig ett recepthäfte hem efter kursen för att kunna fortsätta din vegetariska matlagningsresa. Kursen avslutas alltid med en fyrarättersmiddag som ni kursdeltagare äter tillsammans. 

Pris: 1 250 kr

Längd: 3 h

Plats: Östra Larmgatan 411

Kontakt: [email protected]

Himlagott

Den vegetariska matlagningskursen på Himlagott i Göteborg hålls av kocken Lotta som har jobbat inom restaurangbranschen sedan 90-talet. Himlagott är även en restaurang som drivs av Lotta. Lottas vegetariska matlagningskurser skräddarsys efter önskemål, och kan fås både vegetariska och helt veganska.

Ni kan även välja om ni vill ha en speciell inriktning mot ett speciellt kulturellt kök. Lotta har hållit i många matlagningskurser genom åren och är van att guida både nybörjare och mer erfarna i köket. 

Pris: Från 1 163 kr

Längd: 1-3 h

Plats: Lilla Bommens Torg 6, Göteborg

Kontakt: [email protected]

Malmö

I Malmö har vegetarisk mat länge varit mycket trendigt. Här finns flera vegetariska matlagningskurser för dig som vill lära dig med om vegetarisk matlagning. Vi listar några populära kurser i Malmö.

Lokal17

Lokal17 är en mycket populär och trendig restaurang i Malmö. De erbjuder nordiska smaker i modern tappning, och har tagit fasta på alla de influenser som finns i Malmö. Då och då anordnar Lokal17 även olika event, såsom matlagningskurser eller cook-a-long. Det vill säga att en kock demonstrerar matlagningen, samtidigt som ni deltagare utför samma moment samtidigt som kocken.

De har även master chef-klasser där ni lär er laga mer mat med grönsaker i fokus. Passar dig som redan är van matlagare och som vill få tips om detaljer som kan lyfta både vardagsmaten och festmaten till nya nivåer.

Pris: Kontakta Lokal17 för förfrågan

Längd: Varierande

Plats: Hjälmarekajen 17, Malmö

Kontakt: [email protected]

Rent A Chef

Rent A Chef hyr inte enbart ut kockar som kan laga mat på ditt event utan håller också i flera olika matlagningskurser. Kurserna har olika inriktningar och ibland anordnas matlagningskurser inom vegetarisk mat. För dig som inte kan befinna dig på plats arrangeras också digitala kurser online. Matlagningskursen sker då under direktsändning och du kan samtala med kocken under tidens gång.

Just nu arrangeras inga kurser i just vegetarisk matlagning, men är ni en grupp kan ni kontakta Rent A Chef för att skräddarsy er egna matlagningskurs, på distans eller på plats i Malmö. 

Pris: Cirka 1 195 kr

Längd: En kväll

Plats: Digitalt eller centralt i Malmö

Kontakt: [email protected]

Taysta

Taysta håller i matlagningskurser runt om i landet och har en skola även i Malmö. Titt som tätt anordnas vegetariska matlagningskurser, där du kan lära dig grunderna i vegetarisk matlagning. Kursernas syfte är att inspirera dig till att våga prova mer i köket och att få motivation och idéer till vegetarisk mat.

I alla kurser ingår råvaror, utrustning, recepthäfte och välkomstsnack. Kurserna är tre timmar långa och hålls av utbildade kockar. Hittar du ingen renodlade vegetariskt matlagningskurs finns det också andra kurser, exempelvis hur du blir bättre på att laga pizza, där du självklart kan välja bort kött. 

Pris: Cirka 1 250 kr

Längd: 3 h

Plats: Kompassgatan 37, Malmö. 

Kontakt: [email protected]